Monipuolinen jäärata Etelä-Suomessa

Ice Range talviajon harjoittelukeskus on kehitetty yhdessä Vanajanlinnan, ajokouluttaja Kalevi Ahon ja yrittäjä Seppo Kervisen kanssa ja se sijaitsee noin 1,5 kilometriä Hotelli Vanajanlinnasta.

Radan sijainti Etelä-Suomen maantieteellisesti parhaalla alueella sekä neljän eri käsittelypaikan monipuolinen kokonaisuus laajoine turva-alueineen takaavat asiakkaidemme tyytyväisyyden.

Rata on tarkoitettu pääasiassa autojen maahantuojien, autoliikkeiden, erilaisten yritysten ja yhteisöjen liukkaan kelin ajokoulutuspaikaksi.

Olemme kuitenkin avanneet radat myös yksityisille käyttäjille asiakkaiden pyynnöstä. Minimimäärä on nyt yksi auto ja minimiaika 2 tuntia. Samanaikaisesti radoille mahtuu hyvin 6 yksittäistä autokuntaa. Ohjatuissa ryhmätapahtumissa käytännön maksimi on noin 25 autokuntaa.  


Rataprofiilit

Kaikki Icerange- radat on rakennettu maaston mukaan kuivalle ja suhteellisen tasaiselle maalle jäädyttämällä. 

Ajoharjoitteluun on käytettävissä neljä eri käsittelypaikkaa. Ratoja yhdistää kulkuväylät, joiden kautta radat yhdistyvät peräkkäisiksi tehtävärasteiksi. Kouluttajat määrittävät miten ratoja kulloinkin käytetään.

 

Jarrutus- ja väistösuora

  • Jarrutus- ja väistörata, suora 450 m x 20 m

Kitkaympyrä

  • Kaarrerata, ympyrä 100 m x 15 m

Laaja mutkarata

  • Mutka- ja käsittelyrata, 600 m x 5 m

 Tiukka mutkarata

  • Mutka- ja pujottelurata, slalomtie 400 m x 5 m

Alueelle saapuminen tapahtuu Pukinpellontietä pitkin, joka sijaitsee kartan vasemmassa laidassa. Rataprofiilit saattavat vaihdella hieman kuvasta.